Eerste taxikeurmerken Den Bosch uitgereikt

Eerste taxikeurmerken Den Bosch uitgereikt

De eerste lokale taxikeurmerken voor straattaxivervoer in den Bosch zijn uitgereikt. Dat keurmerk is ontwikkeld door de gemeente ’s-Hertogenbosch en de Stichting Bossche Kwaliteitstaxi (SBK). Woensdagmiddag 16 december heeft wethouder Jan Hoskam de 1e Bossche taxikeurmerken in het Stadhuis uitgereikt.

Bijna 100 taxichauffeurs hebben zich aangemeld voor het BTx-keurmerk. De chauffeurs hebben daarvoor cursussen gevolgd op het gebied van gastvrijheid, veiligheid, weerbaarheid & integriteit en levensreddend handelen. Verder zijn de chauffeurs getoetst op stad- en stratenkennis.

Straattaxi-vervoer

Wethouder Hoskam: “Kwalitatief goed straattaxi-vervoer is een belangrijk visitekaartje voor de stad. Er zijn in korte tijd veel stappen gezet om het Btx-keurmerk van de grond te krijgen.”

Voorzitter SBK Jan Zaaijer: “De eerste stappen zijn gezet. Het is nu zaak dat we verder gaan op de ingeslagen weg. Hiervoor is ook de inzet van alle straattaxichauffeurs en taxibedrijven belangrijk.”

Kwaliteit

In 2014 is door de taxibranche en de gemeente ’s-Hertogenbosch besloten om de kwaliteit van het straattaxivervoer in de stad een impuls te geven. Dit in het kader van het Jeroen Bosch jaar 2016. Hiervoor is op 3 februari 2015 een verordening vastgesteld. Een onderdeel van de verordening is de oprichting van een stichting. Deze gaat de kwaliteitsverhoging organiseren en begeleiden.

De stichting heeft als doel de kwaliteit van het taxivervoer in ’s-Hertogenbosch te verbeteren en te waarborgen. Dit gaat in het bijzonder over taxivervoer dat wordt aangeboden op de openbare weg. Daarnaast wil de stichting de reputatie van het taxivervoer in ’s-Hertogenbosch verbeteren en de aantrekkelijkheid ervan bevorderen.

Bron: TaxiPro

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.