Nieuw adres per 1 februari 2019

Elektrisch taxibedrijf CABS failliet

Elektrisch taxibedrijf CABS failliet

Het Eindhovense elektrische taxibedrijf CABS is nog geen jaar na de start failliet verklaard. CABS wilde de eerste elektrische TTO van Eindhoven worden, maar bij de start van het TTO-systeem was dit nog niet gerealiseerd. De taxi’s van het nog jonge bedrijf rijden voorlopig wel door.

Dat meldt het AD op basis van een gesprek met curator Ben Arends. Hij geeft aan dat het faillissement is aangevraagd door een detacheringsbureau dat nog een bedrag van zo’n 10.000 euro van CABS tegoed had. Op het oog geen enorm bedrag, maar omdat er bij de faillissementsaanvraag niemand van CABS aanwezig was om bezwaar aan te tekenen werd alsnog het bankroet van het taxibedrijf uitgesproken.

Omdat er geen andere vorderingen zijn, kunnen de taxi’s de komende dagen gewoon doorrijden. Arends onderzoekt nu of er alsnog een verweer ingediend kan worden tegen de faillissementsverklaring en of er een doorstart mogelijk is.

Voordelen voor groene taxi’s

CABS, wat staat voor Clean Air Business Software, is het bedrijf van Kees Reinders. Hij werkte naar eigen zeggen mee aan de totstandkoming van het TTO-model in Eindhoven. Dit systeem voor Toegelaten Taxi Organisaties ging op 1 september jongstleden van start. Het Eindhovense model voorziet in enkele voordelen voor bedrijven die rijden met uitstootvrije taxi’s rijden. Deze TTO’s mogen onder meer kleiner zijn dan de ‘reguliere’ taxibedrijven en hun kosten om deel te nemen zijn ook lager. Tevens mogen de taxi’s gebruik maken van de busbanen binnen de stadsring.

Op deze mogelijkheden speelde CABS in. Het bedrijf ging per 1 december vorig jaar met vijf elektrische taxi’s rijden in Eindhoven en kondigde zichzelf vast aan als de eerste TTO van Eindhoven. Maar toen dit systeem op 1 september jongstleden van start ging, stond CABS niet op het destijds zeer korte lijstje met TTO’s. Het aantal TTO’s staat inmiddels op negen, zo laat de gemeente Eindhoven weten.

Bron: TaxiPro