General Motors wil netwerk van zelfrijdende auto’s met Lyft

General Motors wil netwerk van zelfrijdende auto’s met Lyft

Autofabrikant General Motors gaat samenwerken met Lyft om een eigen netwerk van zelfrijdende auto’s op te zetten. Nu gaat de autofabrikant alvast 500 miljoen dollar in de dienst investeren om het Lyft-netwerk te helpen met groeien.

Lyft is een taxi-app uit San Francisco dat ritten aanbiedt in de auto’s van anderen (particulieren). Het bedrijf wil nu in samenwerking met GM ‘het traditionele eigendom van auto’s herdefiniëren’, zo stelt mede-oprichter John Zimmer.

Taxidiensten

Lyft biedt momenteel particuliere taxidiensten aan in 190 Amerikaanse steden. Dat aantal moet met de investering snel toenemen. Tot de zelfrijdende auto er daadwerkelijk is, krijgen Lyft-bestuurders korting op auto’s van GM wanneer ze die willen huren.

De investering laat zien dat ook autobedrijven vol gaan inzetten op autonoom rijdende auto’s. En dat daarvoor straks een netwerk nodig is. Wanneer een auto van zichzelf komt aanrijden, is het immers niet meer nodig om een auto te bezitten. Dan is huren voldoende, want er is overal beschikbaarheid. Dat zal wereldwijd grote impact hebben op taxichauffeurs.

Bron: TaxiPro

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.