Instructievideo bij aangepast protocol leerlingenvervoer

Omdat de scholen in het voortgezet speciaal onderwijs binnenkort hun deuren weer openen, is het protocol voor veilig leerlingenvervoer uitgebreid. Bij deze nieuwe versie hoort ook een instructievideo van TX-Keur: versie 3 van het Corona ABC voor taxi- en zorgvervoer.
De eerste versie van het protocol ging over het vervoer van leerlingen in de basisschoolleeftijd. Omdat de rol van kinderen tot 12 jaar in het verspreiden van het coronavirus zeer gering lijkt te zijn, waren aanvullende maatregelen aan boord van de taxi’s niet nodig. Nu de middelbare scholen weer open gaan, is dat anders en dat is ook vertaald in het aangepaste protocol. Leerlingen uit deze groep moeten in de taxibus 1,5 meter afstand van elkaar en de chauffeur houden. Kan dat niet en hebben de leerlingen geen corona-symptomen, dan dragen zij en de chauffeur mondkapjes.

Korte fragmenten

In de nieuwe instructievideo wordt onder meer uitgelegd hoe er met deze mond- en neusmaskers om dient te worden gegaan. Bij onjuist gebruik heeft het dragen ervan namelijk weinig zin. Ook alle andere aspecten van veilig en verantwoord vervoer in tijden van corona komen in de instructiefilm aan bod. Deze is opgedeeld in korte fragmenten die allemaal een deelonderwerp behandelen. De instructievideo kan hier worden bekeken. Op de site zijn ook de video’s op basis van andere protocollen beschikbaar.