Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft een aantal maatregelen verlengd om onder meer de taxisector wat bewegingsruimte te bieden in tijden van strenge coronaregels. Het gaat specifiek om het verlengen van de geldigheidsduur van bepaalde certificaten en behaalden examenresultaten.
De coulancemaatregelen zijn niet nieuw. De regering hanteert deze al sinds de eerste coronamaatregelen afgelopen maart werden genomen. Het idee is om zo de vitale processen in getroffen sectoren zoveel mogelijk te ontzien. Omdat onlangs de coronamaatregelen flink zijn aangescherpt voor de periode tot en met in elk geval half januari, zijn ook de maatregelen om de sectoren wat ademruimte te geven verlengd.

Chauffeursdiploma, Directiechauffeur en LWT-kaart

Voor de taxisector gaat het specifiek om drie zaken:

  • De geldigheidsduur van uitslagen van de theorie- en praktijkexamens, benodigd voor het behalen van een Chauffeursdiploma CCV Taxi Volledig of Chauffeursdiploma CCV Taxi Beperkt, is verlengd tot 1 oktober 2021.
  • Hetzelfde geldt voor de geldigheidsduur van certificaten en examens Directiechauffeur CCV-D1 en CCV-D2.
  • Ook chauffeurskaarten die zijn afgegeven in het kader van een leer-werktraject (LWT) voor het vak van taxichauffeur zijn verlengd. Hiervoor geldt dat deze geldig blijven tot maximaal 3 maanden na het verlopen van de wettelijke termijn van de LWT-chauffeurskaart.

The post Minister verlengt coulancemaatregelen taxibranche first appeared on TaxiPro.