Ouders willen leerlingenvervoer hoogbegaafde kinderen

Voor hoogbegaafde basisschoolkinderen uit de gemeente Krimpenerwaard is op het gebied van leerlingenvervoer niets geregeld. Volgens Het Kontakt Krimpenerwaard hebben gefrustreerde ouders besloten hun kinderen van het gespecialiseerde onderwijs te halen.

Ouders zijn blij met het passende, voltijds hoogbegaafdenonderwijs dat bijvoorbeeld OBS De Schakels-HBOO in Oudewater aanbiedt, maar er is geen leerlingenvervoer beschikbaar. Sommige ouders brengen en halen hun kinderen via een carpoolschema, anderen hebben hun kinderen van school moeten halen omdat carpoolen voor hen om verschillende redenen geen optie is. Ouders vinden het krom dat de gemeente Krimpenerwaard geen leerlingenvervoer wil regelen en ouders ook niet in staat stelt van een onkostenregeling gebruik te maken. Krimpen aan den IJssel en Gouda hebben wel leerlingenvervoer van en naar gespecialiseerd onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen opgezet.

‘Geen aanleiding’

‘Basisscholen binnen de gemeente zijn zelf verantwoordelijk voor het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen‘, meldt de gemeente Krimpenerwaard in een verklaring aan Het Kontakt. ‘Dat betekent dat de betreffende leerlingen bij elke basisschool terecht kunnen. Als wordt gekozen voor een school die verder weg is, zet de gemeente hiervoor geen leerlingenvervoer in. We volgen hiermee landelijke wetgeving en beleid. Wij zien momenteel geen aanleiding om dit beleid te wijzigen. Wel blijven we ontwikkelingen rondom dit onderwerp volgen’. Ouders vinden passend onderwijs op reguliere basisscholen vaak niet voldoen en geven de voorkeur aan gespecialiseerde scholen, zoals De Schakels.

The post Ouders willen leerlingenvervoer hoogbegaafde kinderen first appeared on TaxiPro.

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.