Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen

Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen

Een taxichauffeur heeft in Weesp twee vrouwen die hij vervoerde geslagen en bestolen. Het zou gaan om een illegale taxichauffeur, al is een verdachte nog niet aangehouden. Het incident gebeurde vorige week maar de politie laat nu weten op zoek te zijn naar getuigen.

De twee vrouwen zijn inwoonsters van respectievelijk Amsterdam en Weesp. In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober namen zij op het Leidseplein in Amsterdam een taxi. Zij wilden allebei thuis worden afgezet. Maar in plaats van eerst de Amsterdamse vrouw naar huis te brengen, reed de chauffeur direct naar Weesp. Rond 01.00 uur stopte de chauffeur in die plaats op de kruising van de Zwaantjesbrug en de Herengracht.

Door taxi meegesleurd

De vrouwen hadden bij de hele gang van zaken en hun chauffeur geen prettig gevoel en stapten uit de taxi. Ineens sloeg de chauffeur de vrouw uit Amsterdam en pakte hij de telefoon af van haar vriendin uit Weesp. Zij wilde hem tegenhouden door het portier van de auto vast te houden. De man trok echter op, waarbij de hand van de vrouw beklemd kwam te zitten. Zij werd enkele meters door de taxi meegesleurd.

Enkele omstanders begonnen vanwege de gang van zaken tegen de chauffeur te schreeuwen, waarop hij zijn auto stopte. Daardoor kon de vrouw zichzelf bevrijden. De taxi ging er vervolgens vandoor in de richting van de Papelaan. De vrouwen schakelden eenmaal thuis de politie in. Die is nu op zoek naar getuigen.

Mager postuur

De politie vermoedt dat het om een snorder gaat, die mogelijk in een sedan van het merk Mercedes rijdt. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18 tot 20 jaar oud en is zo’n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje. Wie dit signalement herkent of getuige is geweest van zijn acties tegen de vrouwen, kan zich bij de politie melden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

/* <![CDATA[ */
function mnl_recaptcha_callback_9bf5e387(token)
{
jQuery.post ('https://www.taxipro.nl/wp-content/plugins/mobzNewsletter/signup.php', { 'token' : token }, function (data)
{
if ('string' === typeof data)
{
if (data.indexOf ('https://') === 0)
{
jQuery ('#mnl-form-9bf5e387').prop ('action', data).submit ();
} else {
jQuery ('#mnl-form-9bf5e387 button.submit').removeClass ('working').prop ('disabled', false)
}
}
});
}
jQuery (function ()
{
jQuery ('#mnl-form-9bf5e387 input').on ('keydown', function (event)
{
if (event.which == 13)
{
event.preventDefault ();
jQuery ('#mnl-form-9bf5e387 button.submit').get (0).click ();
}
});
jQuery ('#mnl-form-9bf5e387 button.submit').on ('click', function (event)
{
var $self = jQuery (this);
var inp = jQuery ('#mnl-form-9bf5e387 input[type=email]').get (0);
var valid = /[^@]+@w+.w+/.test (inp.value);
if ('checkValidity' in inp) valid = inp.checkValidity ();
if (!valid || $self.hasClass ('working'))
{
event.stopImmediatePropagation ();
event.stopPropagation ();
event.preventDefault ();
return false;
}
$self.addClass ('working').prop ('disabled', true);
});
});
/* ]]> */

Bron: TaxiPro