STN vindt actie nodig: ‘Werkdruk taxibranche opnieuw hoog’

Door het grote tekort aan taxichauffeurs kan er niet altijd meer worden voldaan aan de vraag naar ritten en aan de planning. De werkdruk bij de nog overgebleven chauffeurs loopt volgens Stichting Taxibelangen Nederland (STN) tegelijkertijd hoog op. Hier moet iets aan worden gedaan, vindt de branchevereniging.

Dit stelde Jip Meijer namens STN in de laatste uitzending van TaxiPro TV. Hij was te gast om onder meer te vertellen hoe het momenteel gaat met de doelgroep die zij vertegenwoordigen: de kleinere ondernemers en zzp’ers in de taxibranche. Ook zij hebben last van de grote uitstroom van chauffeurs in coronatijd en de nog  geldende beperkingen.

Zijn idee is dat zeker mensen die om een andere reden dan liefde voor het vak taxichauffeur zijn geworden, nu uitgestroomd zijn en niet meer terugkomen. “Het werk en de werktijden moeten je echt liggen”, stelt Meijer. Daarom zouden taxibedrijven ook mensen moeten aantrekken die écht enthousiasme voor het vak hebben.

Meer lucht in het hele bedrijfsmodel

Actie is volgens Meijer echter nodig om dit enthousiasme bij mensen aan te wakkeren. Het verlagen van de werkdruk zou hierbij kunnen helpen, denkt hij. “Mensen willen niet meer heel hard werken, telkens weer te laat komen, dat weer moeten uitleggen aan de klant en dat soort dingen. Er moet binnen het hele bedrijfsmodel meer lucht komen om de taxi voor iedereen aantrekkelijker te maken.”

Bekijk het hele interview over de huidige situatie van kleine taxiondernemers en zzp’ers, waar STN zich momenteel voor inzet, en hun kijk op deeltaxiconcepten hier:

Lees ook:

The post STN vindt actie nodig: ‘Werkdruk taxibranche opnieuw hoog’ first appeared on TaxiPro.

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.