Taxi Elextric maakt doorstart als Travel Electric

Taxi Electric uit Amsterdam, dat enkele weken geleden noodgedwongen faillissement moest aanvragen, gaat in afgeslankte vorm verder. Het bedrijf werd hard getroffen door de coronacrisis. Het aantal ritten liep met 95 procent terug en als gevolg daarvan stortte de omzet in.
Directeur Wouter Deelman: “Na een pijnlijk faillissement is het voor onze medewerkers, klanten en partners goed nieuws dat het bedrijf nu in afgeslankte vorm en onder de nieuwe naam Travel Electric verder kan.” Volgens de directeur reflecteert de nieuwe naam de missie van het bedrijf beter. Taxi Electric is actief op de zakelijke markt in de regio Amsterdam en rijdt uitsluitend met elektrische voertuigen. Het is ook één van de zeven Toegelaten Taxi Organisaties in Amsterdam.

Overname activa

Na het faillissement meldden acht partijen zich om de activa van Taxi Electric over te nemen, maar het bod van Deelman werd verkozen. Curator Wilmy Westerhof van CMS Derks Star Busman: “Doordat er snel serieuze belangstelling was voor Taxi Electric heb ik een formeel biedingsproces kunnen organiseren. Het bod van Wouter Deelman was het meest aantrekkelijk voor crediteuren: de hoogste prijs en het meest compleet inclusief werkgelegenheid. “

Deelman: “Deze herstructurering is de beste mogelijkheid om het bedrijf financieel gezond te maken nadat de omzet door de coronacrisis in elkaar stortte. We zijn klaar voor verdere groei en meer werkgelegenheid. Ik ben trots op onze medewerkers en investeerders die deze snelle doorstart mogelijk maken.” Tijdens het faillissement is het bedrijf gewoon blijven rijden. De auto’s waarmee wordt gereden, zijn inmiddels uitgerust met een afscheiding in de cabine om ze geschikt te maken voor de 1,5 meter-samenleving.

Lees ook:

Taxi Electric failliet door coronacrisis