Taxichauffeur moet cel in om verkrachting

Een 33-jarige taxichauffeur heeft een celstraf van 22 maanden opgelegd gekregen voor de verkrachting van een 38-jarige vrouw met een verstandelijke beperking. Er was 3,5 jaar cel tegen hem geëist. 
RTV Rijnmond doet melding van de uitspraak. Volgens de man was er geen sprake van dwang en zou de vrouw de seksuele handeling zelf hebben aangeboden en ook uit eigen beweging haar borsten hebben laten zien. De officier van justitie twijfelde echter aan die lezing omdat de vrouw het ontwikkelingsniveau van een zesjarige heeft. De taxichauffeur was zich daar naar eigen zeggen niet van bewust, maar erkende achteraf wel dat de seksuele handeling niet had moeten plaatsvinden.

Consequente verklaringen

Maar hij bleef wel volhouden dat er sprake was van wederzijds instemmen met wat er gebeurde tussen de zorginstelling waar de vrouw woont en haar ouderlijk huis. Bovendien bekende de man pas nadat DNA-bewijs ontkennen onmogelijk maakte. De rechter vindt dat de man geen consequente verklaringen heeft afgelegd terwijl de vrouw betrouwbaarder was in haar verklaringen. Omdat de rechter verkrachting bewezen acht, moet de taxichauffeur nu een kleine twee jaar de cel in.

The post Taxichauffeur moet cel in om verkrachting first appeared on TaxiPro.