Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken

Taxi’s Arnhem boos over mislopen klanten door weinig plekken

Taxichauffeurs in Arnhem dreigen met acties wegens een gebrek aan standplaatsen. Door een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van de stad lopen de chauffeurs veel klanten mis. Ze overwegen aanstaande zaterdag actie te voeren bij het afscheidsconcert van rockband Normaal in het Gelredome, omdat de gemeente de problemen niet oplost.

De situatie bij het Willemsplein en het Nieuwe Plein is veranderd, waardoor er minder plekken zijn voor chauffeurs. Potentiële klanten weten daardoor de taxi’s minder goed te vinden, waardoor de chauffeurs ritten mislopen.

Minder plekken

Volgens voorzitter van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem Jan Zaaijer was er vóór de wijziging nog plaats voor ongeveer acht voertuigen. Nu is er veel minder plek, zegt hij tegen dagblad De Gelderlander. Bovendien zijn de nieuw gecreëerde plaatsen niet goed. Ze zijn te smal, andere auto’s raken beschadigd en taxi’s moeten nu in sommige gevallen in de grasperken wachten.

De chauffeurs hebben al maanden geleden aan de gemeente duidelijk gemaakt dat dit probleem speelt. Tot dusver heeft dat echter tot weinig resultaat geleid. Zaaijer wil dat er snel iets gebeurt en de chauffeurs gaan wellicht tot actie over om hun standpunt kracht bij te zetten.

De plaatselijke overheid bekijkt momenteel de mogelijkheid om extra plaatsen te creëren ten koste van een groenstrook. Maar de verwachting is dat het nog wel even duurt, voordat de plekken daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

Bron: TaxiPro

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.