Van Gerwen Taxi failliet verklaard

Van Gerwen Taxi uit Eindhoven is failliet verklaard. De directie van het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd. Er werd geen andere oplossing meer gezien nadat de gemeente Veldhoven besloot geen schadevergoeding te betalen inzake het plaatselijke leerlingenvervoer. Vervoerder en gemeente liggen al langer met elkaar overhoop in deze kwestie.

Op de website van de Rechtspraak staat dat de rechtbank in Den Bosch afgelopen woensdag het faillissement van Van Gerwen Taxi heeft uitgesproken. Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat de directeur van het bedrijf dat bankroet zelf heeft aangevraagd en in een bericht aan de gemeenteraad van Veldhoven heeft uitgelegd dat die stap vanwege het aanhoudende conflict over het leerlingenvervoer noodzakelijk was.

De gemeente Veldhoven en Van Gerwen Taxi zijn het al langere tijd hartgrondig met elkaar oneens over dat leerlingenvervoer. De vervoerder erkende een moeizame start, maar geeft aan de problemen snel te boven te zijn gekomen. De gemeente dacht en denkt daar totaal anders over en probeerde zelfs Van Gerwen te lozen, maar dat wist het bedrijf via een kort geding te voorkomen.

Nieuwe rechtszaak

De onrust bleef echter. Vanuit de gemeente hielden de verwijtende geluiden aan. Van Gerwen eiste op zijn beurt een schadevergoeding van bijna 270.000 euro. De gemeente besloot vorige week dat geld niet te betalen, waarmee min of meer het startschot voor een nieuwe rechtszaak werd gegeven. Van Gerwen Taxi zegt intussen de kosten van het conflict niet meer te kunnen dragen. Er wordt wel doorgereden in de hoop op een doorstart. De andere bedrijven binnen de holding zijn niet failliet.