Van Nieuwenhuizen stapt op als minister van IenW

Cora van Nieuwenhuizen legt haar werk als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat per direct naast zich neer. Ze heeft een andere baan gevonden, waar ze per 1 oktober mee zal starten.
Van Nieuwenhuizen gaat aan de slag bij Vereniging Energie-Nederland. Die brancheorganisatie meent in haar een nieuwe voorzitter met “ervaring en daadkracht” te hebben gevonden. Onlangs stapte ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van IenW op omdat ze ander werk had gevonden.

De demissionair minister van IenW zal worden opgevolgd door Barbara Visser, de huidige staatssecretaris van Defensie. Visser wordt dinsdag al beëdigd op Paleis Noordeinde en gaat direct aan de slag op haar nieuwe departement. Defensieminister Ank Bijleveld neemt de taken van de staatssecretaris over.

Mark Rutte opvolgen

Voordat Van Nieuwenhuizen in 2017 minister werd, was zij onder meer Tweede Kamerlid en Europarlementariër namens de VVD. In een interview met Elsevier twee jaar geleden sprak zij nog de ambitie uit om ooit Mark Rutte op te volgen als partijleider.

Bron: ANP

The post Van Nieuwenhuizen stapt op als minister van IenW first appeared on TaxiPro.

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.