Voordeelpas moet Udense wmo’ers stimuleren om met het OV te reizen

De gemeente Uden wil dat wmo-pashouders vaker van het openbaar vervoer gebruik maken. Met de zogenoemde ‘Voor Elkaar Pas’ krijgen gebruikers van de Regiotaxi Noordoost-Brabant daarom de kans om gedurende twee jaar voordelig en gemakkelijk bussen en treinen in de regio te pakken. 
Het gaat om een pilot waarbij de gemeente wmo-pashouders van november 2021 tot en met november 2023 financieel tegemoet komen als zij de pas aanschaffen, schrijft het lokale medium DTV Nieuws. Wethouder Maarten Prinssen legt uit dat de gemeente het belangrijk vind dat inwoners die gebruik maken van het wmo-vervoer zo lang mogelijk mobiel blijven en overal zelfstandig naartoe kunnen reizen.

Met deze pas wil de gemeente hen stimuleren om gebruik te maken van het OV en de buurtbus. De kosten voor het gebruik van de Voor Elkaar Pas bedragen jaarlijks 60 euro. De gemeente neemt hier een deel van voor haar rekening. Gebruikers betalen daardoor uiteindelijk een eigen bijdrage van 25 euro. Dit bedrag wordt in het tweede jaar verhoogd naar 40 euro.

Inbegrepen begeleiderspas

Met de pas kunnen mensen onbeperkt reizen in Brabant met bussen van Bravo en in Nijmegen met de bussen van Breng. Ook kunnen ze onbeperkt met de trein reizen tussen Boxmeer en Nijmegen. Reizigers die niet alleen willen reizen kunnen met een VEP-begeleiderspas, die inbegrepen zit in het abonnement, iemand meenemen.

Lees ook:

The post Voordeelpas moet Udense wmo’ers stimuleren om met het OV te reizen first appeared on TaxiPro.

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.