Ziekenvervoerders kunnen weer compensatie voor gemiste omzet krijgen

Ziekenvervoerders die in 2021 door de coronamaatregelen omzet zagen wegvallen, kunnen een continuïteitsbijdrage aanvragen. De zorgverzekeraars hebben daar afspraken over gemaakt met brancheorganisatie KNV Zorgvervoer en Taxi.
De tijd dat het dagelijks leven door coronamaatregelen werd beperkt, ligt voorlopig achter ons. Maar dat neemt niet weg dat veel bedrijven door die beperkingen de afgelopen jaren veel omzet zijn misgelopen. Dat geldt ook voor zorgaanbieders, waar de personenvervoerders in dit verband ook toe worden gerekend. In 2020 hadden zij net als veel anderen vooral te maken met de gevolgen van gedwongen sluitingen. Om te zorgen dat deze aanbieders niet massaal zouden omvallen en er dus een tekort zou ontstaan na de coronapandemie, besloten de zorgverzekeraars voor 2020 een continuïteitsbijdrageregeling in het leven te roepen.

Regeling ook voor 2021 aangeboden

In 2021 waren de problemen uiteraard nog niet voorbij. Toen zorgden vooral de beperkingen van het aantal mensen dat tegelijk mocht worden vervoerd in hetzelfde voertuig voor een terugval van de omzet. Om die reden is door Zorgverzekeraars Nederland besloten de regeling ook met betrekking tot 2021 aan te bieden. De kaders voor die regeling zijn niet veranderd ten opzichte van 2020. Ziekenvervoerders kunnen vanaf 24 mei een aanvraag indienen bij hetzelfde portaal van VECOZO als een jaar eerder.

Lees ook het andere nieuws van TaxiPro:

The post Ziekenvervoerders kunnen weer compensatie voor gemiste omzet krijgen first appeared on TaxiPro.

Hendriks Taxi Services viert dit jaar haar 10 jarig jubileum!

Opdrachtgevers, Klanten en Medewerkers bedankt.